
Kategorie
-
Rodzaje (340)
-
Bez gałązek (despalada) (56)
-
BIO-organic (60)
-
Brazylijska chimarrao (8)
-
Klasyczna (bez dodatków) (147)
-
Łagodna (44)
-
Owocowa-smakowa (97)
-
Owocowo-ziołowa (3)
-
Rzemieślnicza (15)
-
Sin-humo (bez dymu) (64)
-
Słodzona (6)
-
w doypack-ach (39)
-
Yerba fairtrade (35)
-
Yerba premium (56)
-
Yerba z katuavą (4)
-
Yerba z guaraną (18)
-
Ziołowa (111)
-
z małą ilością pyłu Yerbowego (46)
-
z miętą (34)
Producent
-
Aguantadora (8)
-
Alhild (1)
-
Amanda (10)
-
Andresito (1)
-
Barao (6)
-
Cachamate (7)
-
Campeche (1)
-
Campesino (12)
-
Canarias (5)
-
CBSe (16)
-
Colon (10)
-
Costa Norte (1)
-
Cruz de Malta (8)
-
Don Bosco (1)
-
El Moncayo (1)
-
Fede Rico (5)
-
Fidel (1)
-
Flor de Lis (1)
-
Guarani (6)
-
Indega (8)
-
Jerovia (1)
-
Kraus (8)
-
Kurupi (10)
-
La Bombilla (1)
-
La Hoja (2)
-
La Merced (5)
-
La Rubia (1)
-
La Selva (1)
-
La Tranquera (1)
-
Laranjeiras (1)
-
Liebig (2)
-
Mañanita (1)
-
Mate Green (27)
-
Mateine (2)
-
Monte Verde (1)
-
Nobleza Gaucha (2)
-
Oromate (1)
-
Pajarito (11)
-
Pajaro Azul (1)
-
Pampa (2)
-
Pipore (11)
-
Pizca del Mundo (25)
-
Playadito (8)
-
Primicia (1)
-
Puntero (1)
-
Rei Verde (1)
-
Rosamonte (17)
-
Ruvicha (4)
-
Selecta (18)
-
Sinceridad (2)
-
Soul Mate (5)
-
Taragui (10)
-
Tucangua (1)
-
Union (3)
-
Vakapi (4)
-
Verde Mate (21)
-
Yacuy (12)
-
Yaguar (2)
-
Ytacua (1)
-
Zestawy (2)
-
Zielony Targ (1)
Cena
-
od
do
Nowość
Yerba mate ceniona jest w Polsce przede wszystkim za swoje właściwości pobudzające. Poza tym, doskonale orzeźwia, relaksuje, a także odżywia i oczyszcza ciało. Te pozytywne aspekty związane są z wysoką zawartością witamin i minerałów w naparze. W rdzennych regionach, gdzie yerbę pije się od wieków, sam rytuał ma niezwykłe znaczenie społeczne. Tworzenie więzi międzyludzkich przy przygotowywaniu i spożywaniu napoju jest do dziś widoczne w wielu krajach Ameryki Południowej takich jak Argentyna, Brazylia, Paragwaj i Urugwaj. Miejsce pochodzenia, sposób zbierania, leżakowania, suszenia liści i patyków generuje konkretne rodzaje yerba mate. Na przykład liście i patyczki z Paragwaju będą miały bardzo mocny, dymny smak, przez co są chętnie wybierane przez koneserów. Zauważyć można również ich silne właściwości pobudzające nawet w napoju przygotowywanym na zimno. W Argentynie sięga się po łagodną yerba mate. Zdecydowanie mniej tu dymnego aromatu, a susz składa się z liści i niewielkiej ilości pyłu. Yerba mate smakowa wykorzystuje natomiast dodatki ziół i owoców, a dzięki czemu uzyskuje się całą feerię aromatów. Nieco trawiasty i świeży smak będzie miał susz z Brazylii. Yerba mate suszona bez dymu odkrywa lekko gorzkie nuty. W tym wypadku susz leżakuje również zdecydowanie krócej. Coraz większą popularnością cieszy się także yerba mate bio. W tym przypadku krzewy uprawiane są na plantacjach wysokogórskich bez wykorzystania szkodliwych substancji. Dzięki temu ma się pewność, że sięga się po zdrowe, intensywne i bogate susze. Wypróbuj różnych smaków i wybierz najlepsze rodzaje yerba mate dla siebie!